Sæbebehandling af trægulv – sådan gør du

19 maj 2020 Camilla Skøtt

Er du vild med det rå og autentiske look, så jagter du måske et gammelt trægulv. Rustikke brædder er populære som aldrig før, og med den rette behandling kan du holde dem flotte og pæne. 

Grundlæggende er der tre forskellige former for overfladebehandling, du kan give et trægulv: Lak, olie og sæbe. Når det kommer til de rustikke planker med spor af ormehuller, så er sæbebehandling den optimale løsning. Det er ikke ligefrem den bedste efterbehandling, når det kommer til rengøringsvenlighed og slidstyrke, men hvis du elsker den slags gulve, så spiller æstetikken sikkert også den største rolle for dig – og der er sæbebehandlingen exceptionel.

Vi har rådført os med en gulvekspert, og sammen har vi stykket en lille vejledning sammen til dig, der gerne vil vide, hvordan man sæbehandler et trægulv.

Fremgangsmåde – sæbebehandling

Som det første skal du overveje, om du har brug for at lysne dit gulv, inden du behandler det. I så fald skal gulvet have en omgang lud, inden vi går i gang med sæben. Luden forhindrer desuden træet i at gulne, så du bevarer det lyse look, og vil du have det lysere endnu, kan du vælge en sæbe med hvid pigment.

Når du er klar til at behandle med sæbespåner, foregår det således:

1) Bland sæben efter producentens anvisninger

2) Fordel sæben på et rent gulv med en moppe

3) Tør gulvet efter med en opvredet klud

Det lyder enkelt – og det er det egentlig også – men det er vigtigt, at du gentager processen mindst tre gange, hvis du vil være helt sikker på, at træet er godt mættet med sæbe. Derudover er det en god idé, hvis du giver det en behandling cirka en gang i måneden.

Har du et gulv af hårdt træ, fx ask eller eg, skal du huske at bruge så lidt vand som overhovedet muligt.

Flere Nyheder