Det traditionelle danske køkken har igennem de seneste årtier mødt en del udfordringer. I takt med den øgede globaliseringer, har eksotiske krydderier og ingredienser, som før var ganske fremmedartede for danske ganer, gjort deres indtog i de danske køkkener. Mange retter er blevet faste bestanddele af den almindelige danske kogebog, for eksempel spaghetti med kødsovs, forskellige varianter af pizza, lasagne og diverse karry retter. Denne type retter udmærker sig især derved, at de er nemme at fremstille, og tilfredsstiller de fleste smagsløg – selv hos den yngre generation. Dette har gjort de før så eksotiske retter til faste bestanddele af det moderne danske køkken.

Chili Con Carne – velegnet til større selskaber

Blandt disse retter finder vi den velsmagende og aromatiske meksikanske klassiker Chili Con Carne. Som så mange andre retter fra fjerne himmelstrøg, der har fundet vej til de danske middagsborde, er den danske udgave af Chili Con Carne en knap så krydret version af originalen. Chili Con Carne er særligt velegnede til større sociale begivenheder, som samtidig er lettere uformelle – for eksempel studentergilder, indflytterfester eller en fodbold aften med drengene. Chili Con Carne er nemlig også kendt for at være en rigtig herre-ret – og en vellavet Chili Con Carne går da også rigtig godt sammen med øl!

Chili Con Carne – billigt at fremstille og nemt at tilberede

En anden grund til, at Chili Con Carne er et prima valg til lejligheder med mange gæster, er, at du ikke behøver at bruge ceaner af tid på at lave en skudefuld Chili Con Carne. Du kan faktisk med fordel lave din Chili Con Carne flere dage i forvejen, og dernæst lade den hvile, indtil den skal varmes op og serveres. Så trækker smagsnuancerne fra de forskellige ingredienser sammen, og helheden bliver mere velsmagende og aromatisk.

Du kan finde den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk