Lad Flowerpot kaste lys over dit hjem

17 juli 2019 Søren Black
Lad Flowerpot kaste lys over dit hjem

Elskede at eksperimentere

Den danske designer Verner Panton skabte stor glæde og begejstring med sine velkendte lamper, møbler og rumdesign. Han fik dog også den bedste oplæring, i det han først blev undervist af selveste Poul Henningsen, og efter endt eksamen arbejdede han for arkitekten Arne Jacobsen. Verner Panton elskede at eksperimentere med stål, plastik og glasfiber, hvilket kan ses på mange af de velkendte produkter, han er blevet kendt for at skabe. Verner Panton afsøgte hele tiden efter at benytte nye materialer og produktionsmetoder, hvilket resulterede i stole, der havde nye former og kraftige farver. Mest kendt er han for Pantonstolen fra 1967, der blev den første frisvinger stol i verden, der blev fremstillet i ét stykke kunststof. Men Verner Panton er som sagt også meget kendt for det, han har bidraget med inden for belysning. Her er lampeserien Flowerpot fra 1968 helt sikkert værd at nævne.

Lampen der aldrig går af mode                         

Med Flowerpot fik Verner Panton skabt en række lamper, der er blevet populære i hele verden. Flowerpot består af to halvcirkelformede kugler, der er vendt mod hinanden. Lampen blev populær fordi den er både enkel og elegant i sit design. Flowerpot kom hurtigt efter lanceringen i 1968 ud at hænge på mange af datidens førende hoteller, restauranter og gallerier. Senere tog den almindelige dansker lamperne til sig, og de kom derfor ud at hænge i mange private hjem. Med Flowerpot fik Verner Panton ganske enkelt skabt en serie lamper, der aldrig går af mode. I Flowerpot serien findes både pendler til for eksempel spisebordet, og bordlamper i mange forskellige farver, udformninger og størrelser. Hos AndLight kan du finde et stort udvalg af de klassiske Flowerpot lamper, som blev skabt af Verner Panton.

Få Panton til en fornuftig pris

AndLight er sat i verden for at tilbyde dig som kunde en mulighed for at købe designerlamper som for eksempel Flowerpot fra Verner Panton til en fornuftig pris. Her finder du over 50 forskellige producenter af lamper i den absolut bedste kvalitet.

Læs mere om Flowerpot her:

https://andlight.dk/shop/verner-panton-flowerpot-635c1.html

Flere nyheder