Selvfølgelig skal man ikke lave flødekartofler med henblik på at spise dem som rester som udgangspunkt.

Det kræver jo, at man har spist noget af flødekartoflerne, før man kan kalde dem rester, for det skal jo være det resterende af noget, der var større førhen.

Men man kan sagtens lave flødekartofler med den bagtanke, at man spiser af det flere dage i træk. Det er både godt for ens budget med indkøb og også for at undgå madspild.

Det smarte med flødekartofler er nemlig, at det kan spise sammen med mange forskellige ting og ikke er en fasttømret ret, der hovedsageligt begår sig til noget bestemt spise. Flødekartofler er – afhængigt af, hvordan du laver dem – forholdsvist neutrale i smagen, så de kan serveres sammen med meget andet.

Derfor kan du den ene dag servere flødekartofler sammen med noget kød, den næste dag kan det være en salat, og måske har man så lige nok flødekartofler tilbage som en nem frokostanretning, man lige kan spise alene dagen efter.

Selvfølgelig handler dette også om, at du husker at opbevare flødekartoflerne korrekt.

De skal ikke bare stå frit fremme på køkkenbordet, når der er spist af dem. I hvert fald ikke for længe, så bliver de dårlige. De skal helst i køleskabet hurtigst muligt, hvor man lige kan dække dem til med stanniol.

Dog er flødekartofler ikke så gode at fryse ned, og det vil de også miste for meget smag ved, så det kan bedst svare sig, hvis du lægger en madplan for, hvordan, med hvad og hvornår, de skal spises, så du får hurtigst muligt og bedst udbytte af dem.

Eventuel kan man også tage lidt med som madpakke, så man slipper for det sædvanlige kedelige spise eller det, der er i kantinen. 

Så kan man sidde der og mindes tilbage på et godt aftensmåltid dagen før.