Få hjælpt til bevarelse af tænderne hos din lokale tandlæge

16 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er det ved at være længe siden du sidst var til tandlæge – måske endda så længe siden at du har glemt både måned og årstal? Så er det på tide at komme af sted igen. Det årlige eller halv årlige tandlæge besøg er nemlig en vigtig del af en fornuftig mundhygiejne.

Du skal selvfølgelig børste dine tænder mindst to gange om dagen, rense med tandtråd, og ind imellem supplere med mundskyl. Men selv om du sørger for at passe dine tænder i det daglige, bør du ikke springe dine tandlæge besøg over.

Forstadier til tandsygdomme så som parodontose eller karies – også kendt under navnet ”huller i tænderne” – kan nemlig sagtens skjule sig på steder som du hverken kan se eller nå med din tandbørste. Der kan for eksempel være syreskader på tandfladerne mellem tænderne, eller under tandkødets rand. Og bakterie ansamlinger i dine tandlommer kan hurtigt give anledning til parodontose, som er en svær kronisk tilstand der ikke kan helbredes.

tandlæge

Gå til tandlæge, og forebyg lidelser i tænder og tandkød

Du bør derfor med jævne mellemrum sætte dig i tandlægens stol og gabe op, så han eller hun kan kigge dine bisser efter i sømmene. Hvis du en eller to gange om året besøger tandlægen, får du de bedste forudsætninger for at bevare dit blivende tandsæt sundt og funktionelt hele livet igennem.

Foruden et grundigt tand tjek, som kan afsløre ansatser til de to oven for nævnte tandlidelser, får du en dybtgående rensning af tændernes emalje og lommerne i dit tandkød med oven i købet. Denne tandrensning forebygger opbygning af plak, og efterlader dine tænder skinnende blanke og din ånde frisk.

Find den bedste tandlæge i Næstved

Er du på udkig efter en tandlæge i det sydsjællandske, som kan forestå eftersyn og rensning af dine tænder, kan du med fordel vælge Tandlægerne Dickow & Lindkær. Klik ind på https://dltand.dk/ og bestil tid til en konsultation.

Flere Nyheder